healthblog

A Mangifera indica l.

A Mangifera indica l.

Néhány tanulmányt továbbra is igényelnek. A leghosszabb tanulmány 15 napig tartott, de a többség egy dózisú vizsgálatok voltak, amelyek az akut hatásokat vizsgálták (erről egy pillanat alatt). Az összes vizsgálat viszonylag kicsi volt, és az alanyok fiatalok, fizikailag aktív férfiak és nők voltak.

Megfigyelték, hogy a zynamit, más polifenolokkal kombinálva, lehetővé tette a kimerültségig gyakorolt sportolók számára, hogy csak egy kicsit több erőfeszítést tegyenek ki. Úgy tűnt, hogy csökkenti az izomfájdalmat és fokozza a gyógyulást. A tesztcsoportok és a kontrollcsoportok közötti különbségek kicsik voltak, és gyakran nem értek el a statisztikai szignifikancia szintjét.

Javítja

-e a zynamit a testét? ennek a szélnek a része. Vagy talán a luteolin vagy a kvercetin volt. Nehéz elmondani. Ha azt reméli, hogy ugyanazokat a hatásokat kapja, amelyeket ezekben a tanulmányokban dokumentáltak, akkor valószínűleg ugyanazt a kombinációt akarod venni – és hasonló adagokban. (A termék, amelyről Grúzia például megkérdezte, csak egyharmad-tizedik-t, mint amennyit a tanulmányokban használtak.) Ezek az előzetes tanulmányok szintén nem mondják el nekünk, hogy ezek a szerény teljesítménynövelő hatások folytatódnának-e a tartós felhasználással. Például a koffein egy másik jól dokumentált teljesítménynövelő gyógyszer. Ugyanakkor kevésbé lesz hatékony a felhasználás iránt, mivel testünk hozzászokik annak hatásaihoz. Ha a koffein maximális lendületét szeretné elérni, akkor egy ideig abba kell hagynia azt a nagy versenynap előtt.

Kerülheti a koffein növelését az atlétikai teljesítményednek? A hatások valószínűleg az antioxidáns és a gyulladásgátló tulajdonságok miatt, amelyek láthatók, különféle degressziós, a legtöbb polifenollal. De továbbra is kíváncsi lennék, hogy a jelen tanulmányokban látható kis hatások fennmaradnak -e a folyamatos felhasználással. Ha ezt használnád, hogy előnyt nyújtson a versenynek, akkor valószínűleg szeretné tudni. Csak azon tűnődött, vajon ez lehetővé teszi-e, hogy egy kicsit jobban megtérüljön a normál súlyemelő rutinból.

Valakiben, aki teljes munkaidős munkaként képzi a testét, a teljesítmény-táplálkozás növekményes előnyt jelenthet. Lehet, hogy nehéz kimutatni a hatásokat egy alkalmi edzőben. De mindig van ez a régi placebo hatás. Segítne -e ez a kiegészítő bevétele egy kicsit mélyebben ásni, vagy egy kicsit nehezebben nyomja meg magát, ha egyszerűen azért van, mert úgy gondolja, hogy van egy kis valami extra a fedélzeten? Talán. Ez az eredmények észlelhető javulásaihoz vezetne? Esetleg.

Most nem tudok rólad, Georgia, de nem hiszem, hogy megtapasztalnám a reklám által megígért ing-szétválasztó szivattyúkat. Az ingeim szerencséjére nagyon biztos vagyok benne, hogy Henry Cavill Superman testisége inkább a genetikának és az edzésnek köszönhető, mint ennek az összetevőnek, vagy bármely más kiegészítőnek, amelyet előmozdít. De ha úgy dönt, hogy kipróbálja, győződjön meg róla, és tudassa velünk, mi történik. (És győződjön meg róla, hogy aznap ne viselje kedvenc edzési ingét!)

Idézetek + Források 48 órával a testmozgás teljesítményének javítását, valamint a mangiferin és a luteolin 15 napos kiegészítését a férfiakban. Tápanyagok. 2019. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30736383/. A Mangifera indica L. levélkivonat luteolinnal vagy kvercetinnel kombinálva javítja a VO 2 csúcsot és a csúcs teljesítményét, és megőrzi a vázizom működését az ischaemia-reperfúzió során az emberekben. Elülső. Physiolo .. 2018. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29937737/. A mango levél -kivonat egyetlen adagja a Zynamite ® -rel kombinálva növeli a csúcsteljesítményt a férfiak és nők ismételt sprint testmozgása során. Tápanyagok. 2019. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31661850/. A mangó levélkivonattal (Zynamite®) a kvercetinnel történő kiegészítés enyhíti az izomkárosodást és a fájdalmat, és felgyorsítja a gyógyulást az erőteljes káros testmozgás után. Tápanyagok. 2020. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32110986/. A Mangifera indica L. (zynamit) polifenolban gazdag levélkivonatának akut hatása az egészséges felnőttek kognitív funkciójára: kettős vak, placebo-kontrollos crossover vizsgálat. 2020. https://www.mdpi.com/2072-6643/12/8/2194/htm.

a szerzőről

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel egy testület által tanúsított engedéllyel rendelkező táplálkozási szakember, szerző, valamint az egyik legnépszerűbb rangú egészségügyi és fitnesz podcast alkotója. – Tanácsai rendszeresen szerepelnek a Today Show -ban, a Dr. Oz, az NPR -ben, valamint a nemzet vezető újságaiban, magazinjaiban és weboldalain. Van táplálkozási kérdése? Hívja a Nutrition Diva hallgatói vonalát a 443-961-6206 telefonszámon. A kérdésed szerepelhet a show -ban. A

közepes láncú trigliceridek úgy tűnik, hogy fokozzák az anyagcserét, elnyomják az étvágyat és csökkentik a zsírkészleteket. Segíthet-e az MCTS a fogyásban? Jelenleg lejátszási problémákat tapasztalunk a Safari -n. Ha szeretné meghallgatni az audio-t, kérjük, használja a Google Chrome vagy a Firefox.sponsor: Audible.com, az internet vezető audiokönyvek szolgáltatója, amely több mint 100 000 letölthető címmel rendelkezik minden típusú irodalomban, beleértve a fikciót, a nem-fikciót és a folyóiratokat. Az Ön által választott ingyenes audiokönyvért látogasson el az AudiblePodcast.com/diva.

Several Nutrition Diva rajongói oldalra, hogy szenteljek menjen erre a webhelyre egy epizódot az MCT -knek vagy a közepes láncú triglicerideknek. Az MCT -ket már régóta használják táplálkozási terápiaként bizonyos egészségi állapotokra, de az utóbbi időben nagy érdeklődés mutatkozik az MCT -kben, mint súlycsökkentő kiegészítőként. Mielőtt elkezdené a tablettákat, vessünk egy pillantást a kutatásra.

Mik

az MCT -k? , vagy lánchosszok. A legtöbb étrendi zsír (és gyakorlatilag az összes telítetlen zsír) hosszú láncú triglicerid, több mint 12 szénatom van a molekuláris vázukban. De néhány telített zsír rövidebb. A vázukban lévő 6-10 szénatomos zsírokat közepes láncú triglicerideknek vagy MCT -knek nevezik. A kevesebb, mint 6 szénatomos zsírok rövid láncú trigliceridek.

Mit

csinálnak az MCT -k? Gyakran használják őket az orvosi táplálkozási képletekben olyan emberek számára, akik bármilyen okból nem tudnak megemészteni és felszívni a zsírokat. Hozzáadják őket a babaképlethez is, hogy jobban hasonlítsanak az emberi anyatejhez. Erőteljes eszköz az elhízás elleni küzdelemben. De mielőtt túlságosan izgatnánk, nézzük meg közelebbről a részleteket.

MCT -k növelik az anyagcserét. Az állatok és az emberek tanulmányozása azt mutatja, hogy az étrendben az MCT mennyiségének növelése miatt a test több energiát vagy kalóriát éget el. Úgy tűnik, hogy a hatás túlsúlyos embereknél hangsúlyosabbnak tűnik, ami minden bizonnyal hasznos. Másrészt úgy tűnik, hogy a nők sokkal kevesebb anyagcserét kapnak az MCT -kből, mint a férfiak, ami éppen tisztességtelennek tűnik. Akárhogy is, úgy tűnik, hogy a hatás néhány hét elteltével elhasználódik, ami kissé korlátozott hasznosságot jelent, mint a hosszú távú súlykezelés eszköze. A patkányokban végzett vizsgálatok azt mutatják, hogy amikor az MCT -kkel tölti be őket, kevesebbet esznek, és kevesebb súlyt szereznek. Eddig jó. Az emberekkel végzett tanulmányok kevésbé bátorítóak voltak. Legalább egy tanulmány azt találta, hogy az emberek kevesebbet evett, amikor magas MCT-ket tápláltak, de ezeket az embereket magas kalóriatartalmú, magas zsírtartalmú étrendet táplálták-a zsírból származó kalóriák 2/3-án. A vizsgálati étrendet szándékosan úgy tervezték, hogy súlygyarapodást eredményezzen – nem az a fajta dolog, amelyet a való világban megismételni akarunk. Sőt, egy kevésbé szélsőséges étrend által alkalmazott újabb tanulmány azt találta, hogy a hosszabb láncú zsírsavak MCT -kben történő alsó része nem változtatott abban, hogy az alanyok mennyit evett, akár abban az étkezésnél, akár a következőben. Fat Stores. Van még egy kísérteties bizonyíték, amelyet figyelembe kell venni. Néhány korai tanulmány azt találta, hogy a laboratóriumi patkányok, amelyeket hosszabb láncú zsírok helyett MCT -kkel tápláltak, kisebb zsírsejtekkel és kevesebbet kaptak. Ez minden bizonnyal jól hangzik. Sajnos egy újabb tanulmány nem sikerült megismételni ezt az eredményt. Érdekes, hogy a későbbi tanulmányban a magas halolaj -étrend hatékonyabb volt, mint az MCT -ben magas étrend, a zsírkészletek csökkentésében.

oldalak

12Next ›Utolsó»

A szerző

Monica Reinagel, MS, LD/N, CNS

Monica Reinelel egy testület által tanúsított engedélyezett táplálkozási szakember, szerző szerző, szerző, szerző, szerző, szerző, szerző, szerző, szerző, szerző, szerző, szerző, szerző , és az iTunes egyik legmagasabb rangú egészségügyi és fitnesz podcastjának alkotója. Tanácsai rendszeresen szerepelnek a Today Show -ban, a Dr. Oz, az NPR -ben, valamint a nemzet vezető újságaiban, magazinjaiban és weboldalain. Van táplálkozási kérdése? Hívja a Nutrition Diva hallgatói vonalát a 443-961-6206 telefonszámon. A kérdésed szerepelhet a show -ban.

A szíved versenyei, fejfájásnak érzi magát, az izzadmirigyek túlóráznak – ez a vége? Nem, ez pánikroham. A hozzáértő pszichológusnak 6 módja van ennek a fogyatékos rendellenességnek a leküzdésére. Szafari. Ha szeretné meghallgatni az audio-t, kérjük, használja a Google Chrome-ot vagy a Firefoxot.

A pánik nem piknik. Gondolod, hogy ez a vége – haldoklik vagy megőrülsz. Röviden: ez egy nagyon szörnyű érzés, és a 4 -ből 1 -ből, akik ezt tapasztalták, gyakran hónapokig vagy akár évekig is mennek anélkül, hogy tudnák, mi a pánik, vagy mit kell tennie.

Vásároljon most

Amazon munkatársként és a bookshop.org leányvállalatként, a QDT a minősített vásárlásokból keres.

Lásd még: Mi a pánikbetegség? A pánikot egyértelmű kezelni. Képzett kognitív-viselkedési terapeutával való együttműködés a legjobb, de itt van 6 módszer, amelyet önmagában is kipróbálhat:

1. tipp: Gyakorold, ha ijesztő szenzációk vannak

Tudom, indukálva, indukálva A tünetek gyakran az utolsó dolog, amit az emberek pánikkal akarnak kipróbálni, de hallgass meg engem. Üzemanyagot dob a tűzre. Tünetek Hógolyó és egy pillanat alatt a teljes pánikrohamban találja magát. Támadás, és abbahagyja, hogy veszélyesnek látja őket. Megtudhatja, hogy a teste képes kezelni a versenyző szívet vagy a szűk torkot. Amikor gyakorolja a saját tüneteit, akkor mindig ellenőrzés alatt áll, és lehetősége van arra, hogy megszokja, vagy – amint azt szeretném mondani – az agyad unatkozni fog.

Ha aggódsz egy dobogó szív miatt, ugorj a futópadon. Rémülten szédülni? Üljön egy irodai székben, és forog körül és körül. Légszomj? Lélegezzen egy kávé keverőn. Fejfájdalom? Crouch egy percig, majd gyorsan álljon fel. Az egyik betegem rémült, hogy túlmelegedést érez, és úgy döntött, hogy gyakorolja az irodájának mindig túl meleg másolatát. Ragyogó volt, és úgy működött, mint egy varázsa. A kis fordított pszichológia csodákat tesz. Amikor elkezdi aggódni a pánik miatt, vagy úgy érzi, hogy az első twinge, mondja el magadnak: „Hé test, többet akarok. Hozd tovább! Találj meg a legjobb lövésedkel.

Ironikus módon, ha hajlandó pánik tüneteket érezni, segít megállítani az eszkaláció ciklusát. Végül is a pánik a harc vagy a repülési reakció, amely a Haywire -re ment, tehát amikor megpróbálja harcolni maga a pánik ellen, egy szikla és egy kemény hely között végez, és mindez csak exponenciálisan erősíti. Ezzel szemben, amikor a félelem érzéseiben üdvözli, a testének nincs oka harcolni vagy elmenekülni. Mindent az értelmezésben. Gondolj rá így: 3:00 és a telefon csörög. Mi történt? Nos, ez azt jelentheti, hogy a nővéred meghalt, a bátyádat ki kell engedni, vagy a tinédzser a mentőszobában van. De ez azt is jelentheti, hogy rossz számot, tréfahívást vagy valakit, aki az időzónákat komolyan összekeveri. Amíg nem veszi fel a telefont, a hívás oka az értelmezés terméke.

Tehát szorongással van. Ahelyett, hogy úgy értelmezem, hogy „haldoklik”, gondolom: „Ez csak a törött betörő riasztásom. Ezt már korábban éreztem. Akkor nem haltam meg, és most nem halok meg. Értelmezze a szorongást nem valami veszélyesnek, hanem valami bosszantónak, amelyet már korábban kezeltél, és újra képes kezelni. Ez csak szorongás, nem valóság. Ez a tartalom nem helyettesíti a saját mentálhigiénés szolgáltató szakmai megítélését. Kérjük, keresse fel az engedélyezett mentálhigiénés szakembert minden egyes kérdés és kérdéssel kapcsolatban.

a szerzőről

Ellen Hendriksen, PhD

dr. Ellen Hendriksen volt a hozzáértő pszichológus podcastja 2014 és 2019 között. Klinikai pszichológus a Bostoni Egyetem szorongás- és kapcsolódó rendellenességeinek (CARD) központjában. Ph.D. az UCLA -n, és befejezte képzését a Harvard Medical School -ban. Tudományos alapú, nulla ítéletének megközelítése rendszeresen szerepel a pszichológia, a Scientific American, a Huffington Post és sok más média. A debütáló könyve, a How To Your Oder: Csendesse a belső kritikáját és a társadalmi szorongás feletti emelkedést, 2018 márciusában jelent meg. neked olyan módon, amellyel soha nem álmodtál. Tudja meg, hogy az alvás hogyan segíthet abban, hogy illeszkedjen! , hidegvízi fürdők, hideg zuhanyzók vagy hideg vízben úszás mind aktiválhatja a szokásos zsírszövet átalakulását barna zsírszövetré – amely képes energiát égetni (más néven fogyni)!

Ezen a héten egy olyan tanulmány jelent meg, amely beszámolt az egerekben a specifikus fehérje felfedezéséről, amely szabályozza a barna zsír aktiválását mind az agyban, mind a test szöveteiben.

Amikor elolvastam ezt a kutatást, úgy döntöttem, hogy tudnod kell egy másik módot, amellyel hő előállítása révén éghet: alvás! Az éjszaka, amikor alszik, kb. 2 órakor a test maghőmérséklete csökkenni kezd, és amikor ez megtörténik, elkezdi elégetni a zsírkészleteket, hogy extra hőt generáljon.

Back to list